RECEPT PIKANTE KIPPEVLEUGELTJES MET HONING

Recept voor lekkere zoet-pikante vleugeltjes.

Gevogelte gerecht uit China voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 10 vleugeltjes, in tweeen
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el honing
  • 1 el shoashin wijn
  • 1/2 l. bouillon
  • frituur olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 st. gember van 3 cm, geraspt
  • 1 lombok, fijngesneden en ontzaad
  • 1 lenteui, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Marineer de vleugeltjes in de soja, hoisin, honing en wijn, mnimaal 2 uur.

Dan bouillon erbij gieten en ca. 15 minuten koken. Vleugels eruit halen en droogdeppen. Marinade bewaren!

Frituur de vleugels tot ze lekker krokant zijn en dan uit laten lekken. Kan eventueel onder de grill.

Wat olie verwarmen en hierin de knoflook met de gember bakken, daarbij de vleugels en nog eventjes bakken. Dan marinade er weer bij en in laten koken tot een dikke saus ontstaat.

Dan de lombok en lenteui toevegen en eventjes doorverwarmen.

Lekker bij de borrel.

Recept 7 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk! De saus die overblijft van het inkoken bewaar ik als woksaus.

Heerlijke vleugeltjes, overdag marineer je de boel en maak je de saus. 's Avonds frituur of rooster je de vleugels en roerbak je ze snel.