RECEPT CHILIS BONELESS BUFFALO WINGS
`This clone of Chili`s new menu items gives us the zesty flavor of traditional Buffalo chicken wings without the bones or skin. That`s because these `wings` are actually nuggets sliced from chicken breast fillets that are breaded and fried, then smothered with the same type of spicy wing sauce used on typical wings. If you like Buffalo wings, you`ll love this recipe. Serve these babies up with some celery sticks and bleu cheese dressing on the side for dipping. Now you can actually eat Buffalo wings with a fork!`
Gevogelte gerecht uit Amerika voor 3 personen
Ingredienten
- 1 kopje bloem
- 2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl paprika
- 1 ei
- 2,5 dl melk
- 2 kipfilets
- hete tabascosaus
- margarine
Bereiding
In een ander schaaltje het ei en de melk goed kloppen.
Kipfilet in stukjes snijden, olie verhitten.
Kip dippen in het eimengsel, daarna in het bloemmengsel. Doe dat 2x. Als alle kipstukjes `gepaneerd` zijn in de koelkast goed koud laten worden in 15 minuten. Daarna de stukjes in hete olie frituren tot ze mooi bruin en krokant zijn.
Tijdens het bakken de pepersaus en boter in een pannetje/magnetron laten smelten en goed mengen. Als de kip klaar is uit laten lekken op keukenpapier. Daarna de kipstukjes in een bakje met deksel doen en daarover de saus schenken. Rustig schudden zodat de kipstukjes goed bedekte worden. Meteen serveren, anders wordt het krokant laagje zacht.