RECEPT HONING CHIPOTLE VLEUGELTJES

Dit recept is een variant op de buffalo wings. Probeer een blikje chipotles in adobo te krijgen (ik neem die mee uit Amerika). Eventueel kun je een mdm janet gebruiken met wat zoete chilisaus.

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 500 gram vleugeltjes, gehalveerd
  • 1 tl chili poeder (shishimi togarashi is erg lekker)
  • 1 tl zout
  • 1 chipotle in adobo
  • 1/2 el adobo saus
  • 3 el honing
  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus (japanse)
  • optioneel koriander gehakt

Bereiding

Deze vleugels zijn het lekkers van de bbq. Verwarm bbq voor, leg de kooltjes aan 1 kant van de bbq.

Kruid de vleugels met zout en chili poeder.

Leg de vleugels aan de kant waar de kooltjes niet liggen en doe de deksel op de bbq. Rooster de vleugels een half uurtje.

Ondertussen de saus maken. Meng alles goed en laat staan.

Als de vleugels een half uurtje hebben geroosterd ze bestrijken met de saus en dan verplaatsen naar kant waar de kooltjes liggen. Dan moet je er bij blijven en grillen tot ze goed en lekker krokant zijn. De saus moet 'plakkerig' worden.

Daarna met de koriander bestrooien en serveren.

Dit gerecht kan ook in de oven gemaakt worden. Dan geldt hetzelfde, op het einde met de saus bestrijken en weer terug leggen.

Natuurlijk kan de frituur ook, alleen dan kan je de vleugels niet terugleggen. Concentreer de saus dan wat in een pannetje.

Recept 13 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!