RECEPT KOTELETJES MET RODE UI RELISH

Vlees gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • 1/2 l water
  • 1/2 kopje maismeel
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1/2 tl rozemarijn, gehakt
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 4 koteletjes
  • 4 el olie
  • 1/2 rode ui
  • 1,25 dl rode wijn azijn
  • 1 el suiker
  • 1/2 kopje geraspte parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje, gehakt
  • klein bosje rucola, grof gesneden

Bereiding

Water aan de kook brengen en maismeel er doorheen roeren. Ongeveer 30 min. laten koken onder regelmatig roeren. Opletten dat het niet aan de bodem bakt.

Grill voorverwarmen. Knoflook, rozemarijn en de helft van het zout en peper goed mengen. Koteletjes inwrijven met olie en het mengsel. Aan beide kanten grillen tot gaar. De sappen opvangen in een pan of i.d.

Rode ui dun snijden in dunnen reepjes. Ui, azijn en suiker in een pan doen en op medium vuur verhitten tot het mengsel wat dik wordt.

Kaas door de polenta roeren en op smaak brengen met peper en zout, warm houden.

In een andere pan de sappen verhitten met de sjalot, bakken tot die zahct wordt. Rucola er door roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Serveren door wat polenta op een bord te scheppen, daarop het rucola mengsel en daarop een koteletje met een lepelvol relish.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!