RECEPT KACANG PANJANG ASEM PEDIS

Recept voor kousenband met een zuur-pittige saus.

Groente gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr. kousenband
  • 5 sjalotjes
  • 2 el asem
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stukjes gember, a 3 cm
  • 1 stukje laos, 2 cm
  • 1 stukje kunyit, 2 cm
  • 3 lomboks
  • 5 rawits
  • 4 tomaten
  • 3 el olie
  • zout

Bereiding

Maak de kousenband schoon en snijd in stukjes. Blancheer deze met wat zout. Pel de sjalotten, knoflook en snipper deze. Schil de gember, laos en kenyit en snijd fijn. Maak de lomboks en rawits schoon en snijd ragfijn, de tomaat in partjes.

Wrijf alle kruiden samen tot een pasta in de vijzel.

Fruid de knoflook en sjalot, voeg de kruidenpasta met de asem toe met de tomaat en roerbak 2 minuten.

Voeg de kousenband toe en laat warm worden. Voeg zout naar smaak toen laat nog minuten roerbakken.

Recept 20 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie This is for Franzis...The recipe clearly states 2 el Asem. I haven't made this one as yet, but it looks good. Will try it this week.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ken dit gerecht van mijn Indische schoonouders en maak het geregeld van hollandse spercieboontjes en vaak in de zomer.
Dit omdat het gerecht lekker fris is en ook behoord te zijn, door de asem.Ik vind het nog meer een verukking als je de perfekte zoet/zuur verhouding krijgt door er een beetje Gula Jawa als extraatje toe te voegen (goede vervanger is een 2 eetlepels DONKER BRUINE basterd suiker losroeren in 2 eetlepels heet water).
Bang ben ik dat er een foutje zit in dit recept.
Het recept draagt de nbaam: "kacang ASEM pedis".
Pedis (heet) is ze zeker maar zurig niet omdat ik nergens de ASEM terug kan vinden alleen in de naam.Voor Hollanders kunnen ze ook een paplepeltje appelstroop losroeren met 2 eetlepels heet water (goede vervanger voor asem uit eigen ervaring).

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ken dit gerecht en maak het van holandse spercie boontjes enb vaak in de zomer.
Dit omdat het gerecht lekker fris is door de asem.
Bang ben ik dat er een foutje zit in dit recept.
Het draagt de nbaam kacang ASEM pedis.
Pedis (heet) is ze zeker maar zurig niet omdat ik nergens de asem terug kan vinden alleen in de naam.Voor Hollanders kunnen ze ook een paplepeltje appelstroop losroeren met 2 eetlepels heet water (goede vervanger voor asem uit eigen ervaring).