RECEPT HOLLANDSE VISSCHOTEL UIT DE OVEN

Vis gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 400 g niet al te dunne visfilets ( bijv. kabeljauw of zeewolf )
  • circa 10 cherry tomaten
  • een pakje vloeibare Monchou (125g)
  • 1 ui
  • 1 klont roomboter
  • peterselie
  • provencaalse kruiden
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de in niet te kleine stukken gesneden ui in de roomboter goudbruin en bekleed hiermee een middelgrote ovenschaal; leg hierop de met zout en peper ingewreven visfilets.
Snij de gewassen cherrytomaatjes in grove stukken en verdeel ze over de vis. Bestrooi licht met de provencaalse kruiden.
Begiet de vis en de tomaten royaal met de vloeibare monchou, de vis hoeft evenwel niet geheel onder te staan.
Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat de eerste 15 minuten op 200 graden en vervolgens 15 miinuten op 190 graden de vis gaar worden. Bestrooi de schotel met gehakte peterselie.
Lekker met saffraanrijst of basmatirijst of een kruimig aardappeltje.

Recept 16 keer bezocht en 95 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,6 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb gerecht inderdaad ook iets aangepast. De vloeibare monchou is niet te vinden, maar als je vaste neemt en even in de magnetron doet is het perfect vloeibaar.
Een kruidenmixje uit Bulgarije er over en daarna wat geraspe kaas.
Elke keer als we visite hebben vragen ze weer of we dit gerecht maken, echt onwijs lekker!!! bedankt!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Mon Chou vloeibaar is al een geruime tijd uit de handel, dus ik heb hiervoor mozarella genomen en het recept een beetje aangepast.Wel voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In een woord heerlijk! En supermakkelijk!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit was de lekkerste visschotel die ik ooit geproefd heb , bedankt voor hrt rcept

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Wij vonden het een heerlijk recept, en makkelijk te bereiden. (Ook erg lekker met panga filets).

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Makkelijk en erg lekker recept