RECEPT GYROS

Recept voor Gyros, het Griekse broodje shoarma.

Vlees gerecht uit Griekenland voor 2 personen

Ingredienten

  • 1/2 kop fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 225 gram lamsvlees, in stukken (reepjes) gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 kop komkommer, in blokjes gesneden en ontdaan van de zaadjes
  • 1/4 kop mager yoghurt
  • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
  • 2 pita-broodjes
  • 1/2 kop in repen gesneden sla
  • 1/2 kop in partjes gesneden tomaten

Bereiding

Bak de ui en knoflook in een licht ingevette braadpan. Bak deze boven een laag vuur totdat ze zacht zijn (roer voortdurend). Doe in een mengkom het lamsvlees, het citroensap, de oregano en komijn en mix het goed. Maak er twee `pasteitjes' van. Plaats deze op het rooster van een grill, en grill ze 3 a 5 minuten aan iedere kant, totdat ze goed zijn (afhankelijk van persoonlijke smaak).
Meng de komkommer, yogburt en mint in een kleine kom. Snij de pita-broodjes open, en vul ze met de helft van de sla en tomaat, 1 lamspasteitje en de helft van het yoghurtmengsel.

Recept 2 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Er staat niet bij dat je de ui en knoflook door het vlees moet mengen. Erg slordig. Voor de rest een goed recept. Goeie tip ook hieronder om er paprikapoeder en karwijzaad bij te doen voor de echte gyrossmaak.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heel erg lekker maar was een beetje aangebrand.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Niet zo handig, eerst wordt er met ui en knoflook begonenn en vervolgens het vlees op de grill, waar blijft die ui en knolook dan??

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker gerecht.
Is ook heel lekker met varkensvleesreepjes of kipfiletreepjes. Ik heb het kruidenmengsel wat uitgebreid met wat zout en peper, paprikapoeder (1 tl) en karwijzaadjes (1 mp)

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ontzettend lekker gerecht, alhoewel ik het nooit op heb