RECEPT SPETSOFAI
Vlees gerecht uit Griekenland voor 4 personen
Ingredienten
- 500 gram saucijsjes
- 2 aubergines, in blokjes van 2 cm
- 2 grote groene paprika's, in reepjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 50 ml zonnebloemolie
- 100 ml olijfolie extra vergine
- 2 blikken tomaten, gehakt
- zout en peper
- 1 groene Spaanse peper, gehakt
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 1 tl suiker
- 150 ml rosé
- 3 el gehakte peterselie
Bereiding
Doe de tomaten met sap, ui, knoflook, Spaanse peper, paprikapoeder, oregano, 2 el peterselie, suiker en peper en zout in een braadpan en breng aan de kook. Laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op redelijk hoog vuur en bak daarin de aubergineblokjes en de reepjes paprika ca. 5 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe nu de saucijsjes in de koekenpan en bak ze 10 minuten. Haal ze uit de pan en doe ze samen met de paprika, aubergine en olijfolie in de sudderende tomatensaus. Giet de olie uit de koekenpan en blus af met de rosé. Giet de rosé ook bij de tomatensaus. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nog 15-20 minuten sudderen tot de saus wat is ingedikt.
Strooi de resterende peterselie erover en serveer met rijst of brood.