RECEPT GEVULDE KOOLBLADEREN

Vegetarische gerecht uit Rusland voor 4 personen

Ingredienten

  • 200 gram rijst
  • 1 middelgrote witte kool of savooiekool
  • 5 el boter
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 400 gram champignons, grofgehakt
  • zout en peper
  • 1 el fijngehakte verse dille of 1 tl gedroogde
  • groentebouillon
  • 250 ml zure room

Bereiding

Kook de rijst gaar en giet hem af.

Verwijder met een scherp mes zoveel mogelijk van de harde kern van de kool en zorg daarbij dat de bladeren heel blijven. Doe de kool in een grote pan met gezouten water en kook hem 10 minuten. Giet het water af en laat de kool afkoelen.

Smelt 3 el boter in een koekenpan en fruit daarin de wortels en uien 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee. Roer de afgekoelde rijst en de dille erdoor en maak op smaak af met zout en veel peper.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Haal de koolbladeren voorzichtig uit elkaar en spreid ze plat uit op een werkvlak. Leg op het uiteinde van ieder blad 1 eetlepel van het champignonmengsel, vouw de zijkanten van het blad eroverheen en rol het blad dan op zodat er een pakketje ontstaat. Ga zo verder tot alle koolbladeren gevuld zijn. Leg de pakketjes dan met de vouwnaad naar beneden in een grote ondiepe ovenschaal. Giet er zoveel bouillon over dat ze 2 cm onder staan. Leg hier en daar klontjes van de resterende boter en zet de schaal 1 uur in de oven.

Klop de zure room los in een schaaltje en serveer deze bij de gevulde koolbladeren. Eet er brood of aardappels bij.

Tip: vervang voor een niet-vegetarische versie de champignons door eenzelfde hoeveelheid gehakt.

Recept 29 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Champignontaart
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Iets meer kruiden graag idd en als variatie mogelijk- heden het zij als toevoeging of i.p.v. de champignons: quorngehakt of seitan.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb er dubbel zoveel dille doorgedaan en twee tenen verse knoflook. Dor de bouillon heb ik creme fraiche gedaan op ongeveer 200 ml. bouilon.
Daarna 20 minuten in de oven...
Heerlijk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb er toch maar spekjes gebakken erdoor gedaan, anders is het wel erg flauw. En de tijd in de oven kan korter. Je werkt met gare ingredienten.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie redelijk goed recept, smaakte best goed. zouden alleen nog wat meer kruiden in moeten.