RECEPT GEHAKTBALLEN IN YOGHURTSAUS

Bosanska köfte

Vlees gerecht uit Joegoslavie voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 eieren
  • 3 el witte broodkruimels
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 4 dl Griekse yoghurt
  • 1 tl komijn
  • 2 el boter
  • 1 el olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak het gehakt aan met de ui, de knoflook, 1 ei, de broodkruimels, 1 tl paprikapoeder en peper en zout. Draai er ballen van (niet te groot) en rol ze door de bloem. Bak ze in de boter en olie rondom bruin in 5 minuten.
Doe de ballen en het braadvet over in een ovenschaal en bak het geheel 15 minuten.
Roer ondertussen de yoghurt, 3 eieren, de komijn en peper en zout door elkaar. Haal de schaal uit de oven, giet eventueel wat braadvet af en giet het yoghurtmengsel over de ballen. Strooi er 1 tl paprikapoeder over en laat nog 10 minuten in de oven bakken. Serveren met rijst en een salade.

Recept 13 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heb dit recept vaak gemaakt maar heb nog nooit in 10 minuten de saus gaar gekregen. Ik ga er vanuit dat de yoghurt met de eieren moet stollen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Makkelijk en lekker.