RECEPT GEBAKKEN AARDAPPELS MET KNOFLOOK EN SALIE

Recept voor "Patate fritte alla salvia", aardappels met salie.

Groente gerecht uit Italie voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kg nieuwe aardappels met schil in stukjes
  • 1,25 dl olijfolie
  • 4 grote tenen knoflook, geplet
  • 12 salie blaadjes
  • 1 el gehakte tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Aardappels droogmaken

Olie verhitten, aardappels ong. 10 min. bakken tot ze bruin worden. Schep de knoflook, salie en tijm erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Dan aardappels gaar maken in ong. 15 minuten.

Recept 2 keer bezocht en 35 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Het perfecte mediterrane bijgerecht voor bv gegrild vlees. Ik had er ook nog stukjes zongedroogde tomaat doorheen gedaan. Onverslaanbaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Niet zo zeer commentaar als wel een vraag: welke groente(n) kun je hier het beste bij eten? Een wijnsuggestie? Recept ziet er in elk geval zéér goed uit.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt heerlijk!! Let wel op dat de gebruikte pan een goede anti-aanbaklaag heeft, zodat er een krokant laagje ontstaat. Met de kerst 2 kg gemaakt (voor 9 mensen) en alles is opgegaan.
Gegarandeerd lekkerder dan in een restaurant!