RECEPT CHAMPIGNONS MET KNOFLOOK EN VERSE KRUIDEN

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 bakje champignons, schoongeborsteld en de grotere gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl piment
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl korianderzaad, geplet
  • zout en zwarte peper
  • snufje cayennepeper
  • 3 el fijngehakte verse kruiden naar keuze, bv. peterselie, basilicum, dille, koriander

Bereiding

Verhit de olijfolie en boter in een pan en fruit daarin de knoflook 10-15 seconden. Voeg de champignons en de specerijen toe. Laat 7-8 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe even door. Laat nog 3-4 minuten zonder deksel sudderen om het vocht te laten verdampen en voeg dan de verse kruiden toe.
Serveer warm of koud met een stukje brood of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Recept 7 keer bezocht en 69 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker! Aantal champignons per persoon is iets aan de kleine kant als voorgerecht.
Specerijen zijn in Turkse winkel te vinden. Een echte aanrader.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Als verse kruiden had ik alleen dille gebruikt en dat was al erg lekker. En daarnaast kastanjechampignons voor de extra smaak. Goed recept.