RECEPT BULGUR EN LINZENBURGERS

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 gram rode linzen, gewassen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 5 dl heet water
  • 200 gram fijne bulgur (Turkse winkel)
  • 4 lente-uien, fijngehakt
  • 1 tl pul biber of cayennepeper
  • 1 el komijn
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 klein bosje peterselie, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de linzen, de tomatenpuree en het water toe. Laat 3 minuten koken op halfhoog vuur en voeg dan de bulgur toe. Draai het vuur lager en laat met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
Controleer of het geheel is drooggekookt en voeg de lente-uien, pul biber of cayennepeper, komijn, munt, peterselie en zout en peper toe. Laat het geheel 30 minuten afkoelen en vorm er dan hamburgers van. Bak deze 3-4 minuten aan beide kanten in wat zonnebloemolie in de koekenpan (voorzichtig omdraaien) of leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkant met olie en laat ze 20 minuten bakken in een middelmatig hete oven.
Serveer bv. met knoflook-yoghurtsaus en schijfjes citroen.

Recept 1 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als de burgers niet willen plakken ,doe er dan wat sojalecitine of kikkererten meel door heen. Eet smakelijk.