RECEPT BOEUF STROGANOV

Een variant op een Russische klassieker

Vlees gerecht uit Rusland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 el boter
  • 2 el slaolie
  • 2 el bloem
  • 500 gram biefstuk, in reepjes
  • 1 grote ui, in ringen
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 potje zure room
  • 1 el mosterd (liefst Dyon)
  • 1 el gehakte verse dille of 1 tl gedroogde
  • zout en peper

Bereiding

Smelt 2 el boter in een sauspannetje en fruit de bloem hierin. Giet er geleidelijk aan de bouillon bij onder voortdurend roeren. Laat op laag vuur even inkoken en zet weg.
Dep het vlees droog en strooi er flink veel peper op. Verhit 1 el boter en 1 el olie op middelhoog vuur en bak het vlees in 2 porties ca. 1 minuut. Het moet rose blijven van binnen. Haal het uit de pan.
Verhit weer 1 el boter en 1 el olie en fruit daarin de uiringen tot ze net beginnen te bruinen. Voeg de champignons toe en bak ze mee, ca. 8 minuten. Doe de biefstukreepjes bij de champignons.
Verhit ondertussen de bouillon weer (niet laten koken) en roer er de zure room, de mosterd, de dille en zout en peper door. Als de saus goed glad is voeg hem toe aan het vlees, warm nog even door en serveer onmiddelijk.

Recept 5 keer bezocht en 55 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk gerecht

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Suuuuuuuuuuuperrecept!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie 24-02-007,gegeten bij mijn Zoon en Schoondochter
het was een groot succes,ik ga het zelf ook maken leuk voor een thuis etentje,

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Gisteren gemaakt, overheerlijk!!
Reactie van mijn vriend; zeeeeer zeker voor herhaling vatbaar, liefst nog vandaag :o))

Compliment voor de bedenker!



Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijke saus, perfect recept!! Beste Stroganof die ik ooit op heb!