RECEPT BIGOS WIELKOPOLSKI

Bigos wordt in elke regio anders gemaakt. Het kan dus zijn dat de bigos die jullie al gegeten hebben, anders smaakt dan deze. Eigenlijk is het een gerecht dat bestaat uit restjes. Ik maak altijd een supergrote pan vol. Een groot deel vries ik in of ik maak er vrienden blij mee.

Groente gerecht uit Polen , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kg zuurkool, 1 kg witte kool (zoet), 1 kg vlees (gemengd spek, varkensvlees, worst (het liefst natuurlijk die echte lekkere uit Polen), rundvlees en/of kip)
  • 0,3 kg paddestoelen, zout, peper, marjolein, laurierblad, komijn (vind ik zelf lekker maar hoeft niet), 200 gr tomatenpuree

Bereiding

De kool (witte en zuurkool) goed koken. Het vlees braden. De paddestoelen koken (ik gooi ze vaak bij de kool in als die een tijdje gekookt heeft). Als alles gaar is, alles door elkaar mengen, de tomatenpuree toevoegen, samen met de kruiden en tenminste een uur koken. (Hoe langer, hoe lekkerder)
Het lekkerst is de bigos als ze een dag later weer wordt opgewarmd.
Hij wordt vaak gegeten met brood of stokbrood erbij.


Recept 18 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het vlees hoeft niet perse gebraden te worden, maar mag. Rundvlees, speklappen en het beste is een varkenspoot... Vergeet geen ui erbij te doen en geraspte wortel ( 3 middelgrote) De poolse worst idd in blokjes snijden en even bakken evt tesamen met de ui en er dan in doen. Alles flink wat uurtjes laten sudderen en hmmmm.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekkerste eten dat bestaat mniam mniam ik doe alleen geen komijn bij maar wel geraspte worteltjes..

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie magic