RECEPT BIETENSALADE

Afrikaanse beetslaai

Salade gerecht uit Zuid Afrika , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 middelmaat rode bieten
  • 25 ml (2el) gelatine
  • 375 ml (1½ k) kookvocht van de bieten
  • 62 tot 125 ml azijn
  • Zout en Peper
  • Suiker na smaak
  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Gare doperwtjes

Bereiding

Kook de bieten tot zacht. (2 tot 3 uur)
Wrijf schillen eraf en snij bieten in kleine blokjes of rasp grof.
Los gelatine op in kookvocht van bieten.
Voeg de azijn, zout, peper en suiker bij. Roeren en laat afkoelen maar niet tot gestold.
Voeg bieten bij en gooi in natte ringvorm en zet in koelkast tot gestold.
Keer om op fijn gesneden sla met doperwten.
Serveer met een romige sladressing of mayonaise.

Ook leuk (feestelijk) om in kleine koekvormpjes te laten stollen en per persoon individueel op te dienen

Recept 0 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 1 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie bietensalade zuigt