RECEPT BASILICUM RUCOLA PESTO

Recept van Epicurious, lekker bij pasta of wat bruscetta

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1,5 dl goede olijfolie
  • 3 kopjes basilicum
  • 1 kopje rucola
  • 1/2 kopje Pecorino Romano
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/2 tl citroenschil
  • 2 el lauw water

Bereiding

Doe 1 dl olijfolie met de volgende 6 ingredienten in een keukenmachine en maak het fijn. Kijk of er nog meer olie nodig is en voeg het water en eventueel meer olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaren in de koelkast met een laagje olie er op.

Recept 12 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoeveelheid ingredienten staat in kopjes weergegeven. Ik heb kopjes in diverse maten. Kunt u geen grammen aangeven? Het recept lijkt me heel lekker.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het wel zonder citroen gedaan want dat had ik niet in huis, maar dan alsnog issie erg ok.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik heb het recept nog niet gemaakt. Het is mij niet duidelijk of het verse basilicum moet zijn, of dat gedroogde ook mag.

Update Marco:
De basilicum moet vers zijn, je kunt het wel alleen met rucola maken als je geen verse basilicum hebt.