RECEPT AFRIKAANSE SPARERIBS MET PINDASAUS

Vlees gerecht uit Zuid Afrika voor 4 personen

Ingredienten

  • Ruim 1 kg krabbetjes (spareribs)
  • 3 eetl olie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 eetl ketoembar
  • zout en peper
  • tabasco
  • 2 ons ongezouten pinda’s
  • 1 aubergine
  • sap van 0,5 citroen
  • 2 theel paprikapoeder.

Bereiding

Verhit de olie in een ruime braadpan, en bak de krabbetjes bruin, eventueel in twee porties. Haal ze uit de pan. Snipper de ui en knoflook en bak ze omscheppend tot ze zacht zijn, op niet te hoog vuur. Voeg de bouillon en de ketoembar toe, en doe er naar smaak peper, zout en tabasco bij. Breng aan de kook. Doe de krabbetjes weer in de pan en kook ze zachtjes een uur, of tot ze goed gaar zijn (het vlees moet heel makkelijk van het bot gaan).
Doe de pinda’s in een foodprocessor en maal ze zo fijn mogelijk. Voeg eventueel een scheutje olie toe. Snijd de aubergine in blokjes. Doe de gemalen pinda’s door het bouillonmengsel en roer goed tot alle klontjes weg zijn. Voeg ook de aubergine toe, met de citroensap en paprikapoeder. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat nog ruim een kwartier koken.
Eet de spareribs met de saus met stokbrood of gekookte rijst. Er horen apart gestoomde sperziebonen en worteltjes bij. Desgewenst kunnen deze groenten ook in de pindasaus worden gaargekookt.

Recept 13 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb dit recept nu 3 keer gemaakt voor gasten en iedereen vindt het heerlijk!!
Ik heb er bobotie en tutti frutti bij geserveerd.