RECEPT PITTIGE LOUISIANA GARNALEN

Zoet pittig gerecht, lekker met stokbrood

Vis gerecht uit Amerika voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Pittige Louisiana Garnalen
  • 500 gr gambas
  • 2 el boter, ongezouten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl liquid smoke
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl oregano
  • 1 tl sriracha
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el peterselie, gehakt

Bereiding

Bak de gambas in wat olie mooi bruin met wat peper en zout. Haal uit de pan, zet dan apart.

Smelt de boter tot heet met de olie en bak hierin de knoflook zachtjes. Zet het vuur lager en voeg de andere ingredienten toe en bak zachtjes. Voeg eventueel wat water toek en breng op smaak met peper en zout.

Als de saus op smaak is de gamba's toevoegen en een paar minuten doorverwarmen en laten marineren.

Serveren met stokbrood en heet op tafel zetten.

Recept 50 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!