RECEPT EEN ITALIAANS VOORAFJE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

  • EEN ITALIAANS VOORAFJE vegetarisch, veganistisch
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje artisjokken
  • 2 tomaten
  • 2 pakjes mozzarella / sojakaas voor veganisten
  • serveer er:
  • WALNOOTPESTO bij. Vegetarisch, veganistisch
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 6 teentjes knoflook uitgeperst
  • 6 theelepels gedroogde basilicum
  • 10 hele walnoten gepeld

Bereiding

Snijd de paprika door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in repen. Snijd de tomaten door en verwijder het zaad. Snijd ze ook in repen. Snijd de mozzarella/ sojakaas in wat grote dobbelstenen. Leg de paprika, tomaat, artisjokken en kaas op een bord en sprenkel er wat knoflook chili olijfolie over.

de knoflookolie maak je door 5 teentjes knoflook door te snijden en in een ½ liter olijfolie te doen en daar ook 5 doormidden gebroken gedroogde pepertjes bij te doen. Twee weken laten staan.

walnootpesto:

Doe alles in een vijzel en meng grondig door elkaar.
Je kunt er nog 60 gram boter / plantenmargarine voor veganisten doormengen en zo de pesto op sneetjes geroosterd stokbrood bij de hapjes serveren.

Recept 23 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Helaas niet veganistisch ivm de mozzarella, maar het klinkt wel lekker.......