RECEPT BIESLOOKROOMSAUS MET KAAS EN BLOKJES VEGETARISCHE HAM, VEGETARISCH

Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • BIESLOOKROOMSAUS MET KAAS EN BLOKJES HAM voor 2 personen vegetarisch.
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • wat melk
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram vegetarische ham in kleine dobbelsteentjes

Bereiding

pan

Verhit de boter in de pan en voeg de bloem toe. Roer totdat de bloem gekleurd is. Voeg beetjes melk en de room toe totdat je een mooie gladde saus hebt. Voeg zout, peper kaas en ham toe. Laat een paar min. zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en strooi de bieslook er door.

Serveer op asperges, bloemkool of sperzieboontjes.

Recept 32 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Grappig dat dit niet gesnapt wordt. Als vegetari√ęr moet je toch weten dat je alle soorten vlees ook vegetarisch kunt krijgen zoals bvb quorn. De persoon van dit gerecht bedoelde dus ook geen dierlijke ham, maar vegeham die niet gemaakt wordt van dieren maar een vervanger is.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Het zal al met al wel een lekker recept zijn, daar twijfel ik niet over. Maar het is NIET VEGETARISCH. Je gebruikt namelijk oude kaas en kaas is NIET VEGETARISCH. Het stremsel om de melk te stremmen wordt namelijk uit de lebmaag van geslachte kalveren gehaald en is dus NIET VEGETARISCH! Vandaar dus mijn waardering met een 1! Er zijn overigens ook merken kaas die wel vegetarisch zijn, misschien dat daar eens research naar kunt doen en je recept dan aan kunt passen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wanneer er goed naar de titel van het gerecht wordt gekeken, staat daar vegetarische ham en inderdaad te koop bij AH. Ik ben al zo'n 26 jaar vegetariŽr en weet zo langzamerhand wat wel en niet in een vegetarisch gerecht gaat.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Het spijt me, maar een gerecht met ham is NIET vegetarisch.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik denk dat hier vegetarische hamblokjes bedoeld worden, o.a. te koop bij Albert Heijn. Ze smaken echt heel lekker, en doen qua smaak heus niet onder voor de niet-vegetarische!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Het klinkt lekker, en dat zal het ook wel zijn, maar ik vrees een beetje voor het succes bij onze "vegetarische vrienden", dit vanwege de blokjes ham die in de saus geworpen worden. Ofwel, bent u zelf geen heuse vegetariŽr-fan, en vindt u het leuk als zij, terwijl u smakelijk zit te genieten van uw maaltijd, de blokjes ham van tussen het eten moeten vissen; ofwel heb ik iets overlezen en sla ik als gevolg een redelijk belachelijk figuur.

Alvast gegroet,

Chef