RECEPT CPK TEQUILA CHICKEN FETUCINNI
"Recipes evolve on their own. Early on we put a shot of tequila in each dish. The bottle was kept over range. Than one day it heated up, accidentally tipped and burst into flames. After that, we started putting the tequila right in the sauce. Too much of this one and you really will end up south of the border-or under the table."
Pasta gerecht uit Amerika voor 4 personen
Ingredienten
- 500 gr. Pasta, groene tagliatelle bijv.
- 1/2 kopje verse koriander, houdt 2 el apart voor garnering
- 2 el gehakte knoflook
- 2 el gehakte spaanse peper
- 3 el boter
- 2 el tequila
- 3 el japanse sojasaus
- 1/8 l kippenbouillon
- 2 el limoensap
- 600 gr kipfilet in stukjes
- 1/2 rode paprika, gesneden
- 1/2 kleine rode ui, fijngesneden
- 1/2 gele paprika
- 1/2 groene paprika
- 3/8 l. room
Bereiding
Bak de koriander (houdt 2 el apart), knoflook en pepers in 2 el. Boter voor ongeveer 4-5 minuten. Voeg dan de bouillon, tequila en limoensap toe. Breng aan de kook en reduceer tot een dikke pasta achtige substantie en zet apart.
Schenk de soyasaus over de stukjes kipfilet, laat marineren voor een paar minuten. Bak ondertussen de uien en paprika in de overige boter. Als de groenten glazig zijn, voeg dan de kip toe, roer om en voeg dan de tequila/limoen pasta toe en de room.
Breng de saus aan de kook, kook tot de kip gaar is en de saus dikker (ong. 3 min.) Als de saus klaar is voeg dan de pasta toe en roer goed om. Garneer daarover de overgebleven koriander.