RECEPT SPAGHETTI CARBONARA

Pasta gerecht uit Amerika voor 6 personen

Ingredienten

  • 9 plakken ontbijtspek, fijngesneden
  • 1 el boter
  • 1 dl room
  • 1/2 kopje geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eierdooiers
  • ca. 400 gram spaghetti
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Bereiding

Bak het spek in de boter, op medium vuur tot bruin en krokant. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Meng room, kaas en eierdooiers goed, roer 2 el van het bak vet door dit mengsel heen en gooi de rest weg.

Pasta koken volgens aanwijzingen, al dente, af gieten. Gooi de saus bij de pasta en meng goed op medium vuur tot alles door verwarmd is. O psmaak brengen met peper en zout.

Serveer de kaas er apart bij.

Recept 7 keer bezocht en 66 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,8 obv 11 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Er zijn in italie verschillende recepten voor verschillende streken, dus mensen stop aub met huilen als dit recept anders is dan je had verwacht.

bedank voor het recept, ik ga het zo proberen (alleen dat met olijfolie in plaats van boter eheh)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk, heerlijk, heerlijk en wie t niet lekker vindt, maakt gewoon iets anders..

Ikzelf heb er nog gamba's en zalmsnippers aan toegevoegd, wel apart geserveerd want dan kan iedereen zelf kiezen wat ie lekker vind.


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ps kijk ook even naar de oorsprong daar staat Amerika geen italie. Dus eerst kijken en dan zeiken

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kunt zeiken wat je wilt maar de italiaan op de hoek maakt hem ook zo! Heerlijk echt waar ! En niet alle italianen doen het ik heb een tante vlakbij milaan wonen en daar maken ze het ook zo op een paar kleine dingetjes na ! Wel room !

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waarom maakt iedereen het niet zoals die zelf lekker vind. Recept is basis, als iemand het lekker vind om room toe te voegen doet die dat toch! Niet zo lopen zeiken allemaal van dat er iets bij moet. Dat kan ieder voor zich toch bepalen?! Hij of zij deelt het en dat kan iedereen gebruiken en aanpassen naar eigen wensen!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie super lekker vrouwke ik heb t snel opgezocht voor ik naar de winkel ging we hebben thuis geteld 10 koppen aan tafel en iedereen zij
hmmmmmmmmmmmmm lekkerrrr
DANKJEWEL
het was lekker

xxxx natas

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Catso ..wat zijn jullie nederlanders toch zeikerds..
ten eerste wat komen jullie deze mevrouw om haar recept bekritiseren.. als jullie het 'zo' goed al weten.. dan ga je toch niet op zoek naar het recept ervan.. 'hmm oja'

En ten tweede mijn familie in italia maakt het wel met room ookal 'hoort' dat niet volgens het originele recept.. maar het is wel lekker voller van smaak.

Baci

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Pietsie nootmuskaat erbij!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Mama mia, als ik dit aan mijn italiaanse schoonfamilie voorschotel dan weet ik zeker dat ik noooooooit meer welkom ben in italie!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie ik weet niet waar je die recept vandaan haalt maar di is helemaal verkeerd dat is zeker geen carbonara

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie idd absoluut geen room oid gebruiken. ik heb dit laatst bij italiaanse vrienden gegeten in italia en daar weten ze wat ze aan het doen zijn. spaghetti van grana duro(harde tarwe)gebruiken, die minimaal 11 minuten moet koken voor al dente. en de echte parmiggiano reggiano of grana pardano gebruiken. deze heeft een kwaliteitsymbool op de verpakking staan. anders lekker laten liggen....

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Het leuke van onze keuken is, dat er met zeer weinig ingredienten iets herlijks gemaakt wordt.
Laat de room absoluut weg, want dat is een vloek tegen onze keuken en gebruik alleen verse groentes en kruiden en vooral ook pasta van de beste kwaliteit.
Ook vooral alle veel te dure speciaalzaken vermijden, want die verkopen zeer vaak middelmatige kwaliteit voor veel te hoge prijzen.
In iedere zelfbedieningszaak in Belgie koop je voor lage prijzen de beste deegwaren.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Salve gente,
ik wil een ding zeker zeggen,
dat hoe simpel een gerecht gemaakt wordt hoe
lekkerder die smaakt, dus geen rotzoei
als creme fraiche of slagroom.
ciao

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Het spijt me maar ik vond dit geen groot succes. Beetje flauw. Misschien hadden er inderdaad meer kruiden in gemoeten.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Simpel, doch erg lekker! Ik heb het al twee keer gemaakt. Mag wat flauw zijn (zie andere recentie) maar zo krijg je het ook bij de Italiaan. Desgewenst zelf peper of zout naar smaak toevoegen.

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Hoezo boter? Hoezo room?
je hoort een Carbonara met olijfolie (geen Carbonel!!) klaar te maken. Verder wordt er altijd naar smaak zwarte peper toegevoegd. Geen kruiden. De romeinse keuken is heeeel simpel! Ik vind het jammer dat in de nederlandse versie van dit recept altijd room wordt toegevoegd. Dat is absoluut niet nodig.!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Vanzelfsprekend hoort er in een goede spaghetti carbonara het kruid marjolein of majoraan. Althans dat vinden wij thuis !
Onze carbonara gat alsvolgt:
bak het spek uit met 2 gehalveerde tenen knoflook die je later verwijdert. Blus het spek af met een scheut droge sherry of droge witte wijn (sherry geeft meer smaak). Daarna een flinke eetlepel majoraan er door mengen.
Meng dit door de warme pasta en voeg toe een potje creme fraiche, parmezaanse kaas en een heel rauw ei.
Goed mengen en meteen op tafel.
Frisse sla erbij en een stukje ciabatta brood er bij.