RECEPT AARDAPPELFRIKADELLEN

Lekker als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, maar ook als hapje tussendoor.

Vegetarische gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • Voor de frikadellen:
  • 2 grote aardappels, gekookt, geschild en geraspt
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl pul biber of cayennepeper
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 eiwit, licht geklopt
  • zout en peper
  • Voor het bakken:
  • 1 ei, geklutst
  • bloem
  • zonnebloemolie

Bereiding

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot hij bruin ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
Doe de ui en knoflook in een grote kom en meng er de overige ingrediënten voor de frikadellen doorheen, net zolang tot er een homogene massa is ontstaan.
Rol eerst ballen van de aardappelmassa en vorm er vervolgens cilindervormige frikadellen van, 7 cm lang en 3 cm breed. Plat ze enigszins af zodat ze beter bakken.
Haal ze eerst door de bloem en dan door het geklutste ei.
Verhit een laagje zonnebloemolie van 1 cm diep in een grote koekenpan en bak de frikadellen op halfhoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zien. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Recept 14 keer bezocht en 43 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Kroketten (frikandellen) gisteren gemaakt en ze waren goed. Had er wel nog paneermeel omheen gedaan voor het korstje. Die feta erin is lekker.