RECEPT WITTE BONEN MET BACON EN ANDIJVIE

Serveer dit als bijgerecht bij bv. gegrild varkensvlees of gegrilde kip, of eet het als hoofdgerecht met stokbrood of ciabatta.

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 200 gram bacon in dikke plakken, fijngehakt (of een bakje magere spekblokjes)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stronk andijvie, gewassen en grofgesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 tl salie
  • 2 grote potten witte bonen, uitgelekt (samen 800 gram)
  • 75 ml runderbouillon
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak daarin de bacon en ui.

Voeg de helft van de andijvie toe met aanhangend water en laat deze met het deksel op de pan slinken, in ca. 4 minuten. Roer daarbij één keer.

Voeg de rest van de andijvie toe, samen met de knoflook en de salie, en laat dit nog eens 4 minuten in een gesloten pan bakken.

Voeg nu de bonen en de bouillon toe en laat het geheel zonder deksel nog 5 minuten doorwarmen. Maak op smaak af met peper en zout en serveer.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Paddestoelenragout
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gedroogde bonen moeten ca. 1 uur koken (zout pas de laatste 10 minuten toevoegen om taaiheid te voorkomen. Een laurierblaadje erbij geeft wat meer smaak). Je kunt de bonen een nacht weken, maar er is ook een snellere methode:
Kook de bonen 2 minuten op hoog vuur en draai dan het gas uit. Laat ze met het deksel op de pan 1 uur staan en kook ze dan 1 uur (niet in het weekwater, ververs het water om eventuele flatulentie en buikpijn te voorkomen:-)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb 500gram grotewittebonen gekocht maar alle recepten zijn uit blik hoe lang moet ik deze bonen kooken om hetzelfde resultaat tekrijgen als bonen uit

blik eventueel aangevult met een recept bij voor baat hartelijk dank