RECEPT TRILPUDDING MET VANILLESLAGROOM, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een recept waar kinderen actief aan mee kunnen helpen.
Vegetarische gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- TRILPUDDING MET VANILLESLAGROOM
- 250 gram verse aardbeien of een blik van 410 gram met 145 gram uitgelekt gewicht
- 2 dl water of het sap uit het blik
- ½ zakje unigel [natuurlijk geleermiddel]
- 1 zakje vanillepuddingpoeder, mag eventueel ook custard zijn
- 3 eetlepels rietsuiker
- 1 dl slagroom / sojaslagroom in veganistisch recept
- 1 theelepel vanillisuiker
Bereiding
kleine tulbandvorm
mixer
Doe het zakje vanillepuddingpoeder in een kom en giet er zoveel water op dat je een papje kunt maken.
Steek het gas aan met een gasaansteker.
Zet de aardbeien met water of sap op en laat aan de kook komen.
Strooi de unigel er in en laat even doorkoken. Zet het gas zacht en giet het papje er bij. Laat een paar min zachtjes koken. Je ziet dat het een dikke pudding is geworden. Neem de pan van het gas en meng er de drie eetlepels rietsuiker door.
Spoel de tulbandvorm om met water en giet of schep de pudding in de vorm. Ik heb een vorm van steen, dus speciaal voor puddingen. Leg er een schotel op en laat helemaal afkoelen in de koeling.
Klop de slagroom met de vanillesuiker. Vraag hulp omdat je met elektriciteit werkt en als je zelf alles mag doen dan graag voorzichtig. Klop de slagroom niet helemaal stijf maar lobbig. Zo heet dat.
Haal de pudding uit de koeling en leg er een groter bord op. Draai dat op en laat de pudding op het bord zakken. Als het niet direct wil dan kun je de randen heel voorzichtig met een mes los maken. Schep de slagroom in het gat midden in en laat helemaal over de rand lopen.
SOJASLAGROOM vegetarisch- veganistisch en vedisch
125 ml provamel sojaroom cuisine
2 theelepels oerzoet of rietsuiker
2 eetlepels dipsap exotische mix van Natufood
kommetje
handmixer
garde
Doe de sojaroom in een schaaltje en klop het een aantal min met een handmixer of garde Voeg dan de suiker en dipsap toe. Mix nog een minuut en zet het schaaltje in de koeling tot je het gaat gebruiken. Om het nog wat dikker te maken kun je een theelepel Johannesbroodpitmeel toevoegen.
Voor gebruik nog even doorroeren.
Serveer de pudding zo.