RECEPT TONKATSU

De japanse variant op de "Wienerschnitzel".

Vlees gerecht uit Japan , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 varkensfilets
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 kopje bloem
  • 2 geklopte eieren
  • 2 kopjes Panko (Japans broodkruim)
  • Frituurolie
  • 3 kopjes fijngesneden kool (of ijsbergsla)

Bereiding

De varkensfilets plat slaan tussen 2 velletjes ovenpapier. Aan beide kanten met zout en peper bestrooien. Door de bloem halen, dan door het eimengsel en dan bedekken met de panko. Daarna ca 1-2 uur koelen (om zeker te zijn van een krokante korst die goed blijft zitten).

Frituren tot gaar. Zorg dat het vet goed heet is!

Om te serveren de filets in dunne plakjes snijden en serveren met Tonkatsu saus en de kool.

Recept 2 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!