RECEPT THAISE MOSSELEN

Vis gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • Ca. 2 kg mosselen, goed schoongemaakt enzo
  • 2 el fijngehakte verse gember
  • 3 lenteuitjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sp. peper, fijngehakt
  • vissaus (nam pla)
  • 1 dl kokosmelk/santen
  • flinke scheut rijstwijn/mirin/sherry oid
  • eventueel sambal naar smaak

Bereiding

Verhit een pan goed heet, voeg de mosselen toe, daar bovenop de lenteui, gember, knoflook en chili. Eventjes omgooien en dan de kokosmelk toevoegen, scheut rijstwijn erbij.

Naar smaak vissaus toevoegen. Weer omgooien en wachten tot de mosselen gaar zijn, de schelp opengaat.

Als je sambal gebruikt deze meteen aan het begin toevoegen.

Recept 7 keer bezocht en 67 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie super, super lekker......een goede en gezonde variant van het Vlaamse recept wat ik altijd gebruikte...........maar dit is overtreffelijk heerlijk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt superlekker. Ga dit binnenkort voor meerdere mensen maken!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Mmmmmmm, heerlijk!

Wij hadden wel geen rijstwijn of sherry, maar nog wat witte wijn dus heb ik er daar een scheut van ingedaan. Verder heb ik de mosselen op gestoofde mosselgroenten gelegd, en er ook verse koriander door gehusseld op het einde. En wij hebben ook een dikke mespunt sambal gebruikt.