RECEPT SPERZIEBONEN IN TOMATENSAUS

Lekker bij bv. geroosterd of gegrild vlees

Groente gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 600 gram sperziebonen, in stukjes van 4 cm
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 2 el verse bieslook, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 1/2 el geroosterde pijnboompitten
  • sap van halve (kleine) citroen
  • zout en peper
  • snufje suiker

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en voeg de knoflook toe. Fruit 1 minuut en voeg dan de bonen toe. Bak al omscheppend 5 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng het geheel goed en laat met het deksel schuin op de pan 20-25 minuten zachtjes sudderen. Giet er indien nodig nog een scheutje water bij.
Verwijder het laurierblad en serveer.

Recept 2 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Bloemkool met Serranoham en tomaten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!