RECEPT BLOEMKOOL MET SERRANOHAM EN TOMATEN

Groente gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 6-8 sjalotten, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el sherry
  • 8-10 kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
  • 175 gram Serranoham, in blokjes
  • 6-8 zongedroogde tomaten op olie, drooggedept en fijngehakt
  • sap van halve citroen
  • zout en zwarte peper
  • 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
  • 2 el fijngehakte peterselie of 1 el basilicum

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes 4 ŕ 5 minuten in ruim water met zout tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitdruipen in een vergiet en doe ze over in een schaal.

Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten en knoflook. Blus af met de sherry. Voeg de kerstomaatjes, Serranoham en zongedroogde tomaten toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan het citroensap en de kruiden toe. Giet het tomaten-hammengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed. Serveer warm of lauwwarm.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Sperziebonen in tomatensaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Paul
Citroen-ranja?? Oké, je kunt een gerecht een beetje aanpassen voor de kinderen, maar ranja in een hartig gerecht... Citroen-ranja?!??.....???

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker maaltje ook voor kinderen !

Inverband met de vooraad thuis moesten we creatief zijn:

We hebben de kersen tomaatjes voor een blik tomaten vervangen, smaakt prima.
Het citroensap hebben we door citroen-ranja vervangen en de ham door een schouderkarbonade, welke file-dun gesneden was.

We hebben er heerlijk van gesmult.