RECEPT SINGAPORE BAMI

Noedel gerecht uit Singapore voor 4 personen

Ingredienten

  • 200-300 g dunne eiernoedels zout, peper
  • 2 el olie
  • 300 g kipfilet, in onregelmatige reepjes
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, fiingesneden
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 kleine ui, in dunne ringen
  • 2 rode paprika's, in lange dunne repen
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 tl kerriepoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 5 el kippenbouilion (van tablet)
  • 3-4 el grof gehakte pinda's
  • ± 15 basilicumblaadjes

Bereiding

Noedels in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Olie verhitten en kip hierin 4-5 min. bakken. Kip uit pan nemen. In achtergebleven olie chilipeper, knoflook, gember en ui ± 4 min. bakken. Paprika en lente-ui toevoegen en ± 4 min. meebakken. Kerriepoeder en cayennepeper erdoor roeren en kip in pan terugdoen. Noedels erdoor scheppen,en bouillon erbij schenken. Gerecht op zacht vuur nog 5 min. goed verwarmen en met zout en -peper op smaak brengen, Voor serveren pinda's erover strooien en bami met blaadjes basilicum garneren.

Recept 35 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Eenvoudig klaar te maken en verrassend lekker.
De ingredienten passen erg goed bij elkaar,
Ook mijn kinderen (10 en 8 ) hebben gesmuld.