RECEPT RISOTTO MET PORCINI

Heerlijk recept, gebruik er goede risotto rijst voor en lekkere verse parmezaan die goed fijn geraspt is. Zie de zelfgemaakte foto, deze risotto met zeewolf en groene asperges.

Rijst gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kopje risotto rijst
  • 1 stukje parmezaan, fijn geraspt
  • 10 gram porcini, gewelt in heet water, ca. 1-2 dl.
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 flinke klont boter
  • zout en peper naar smaak
  • 1 porcini bouillonblokje aangemaakt met ca. 0,75 l. water

Bereiding

Porcini uit laten lekken en vocht bewaren.

Fruit de ui, porcini en knoflook in wat olie, voeg dan de rijst toe en bak eventjes tot de rijst glazig is.

Voeg dan 1/3 van de bouillon toe en op matig vuur al roerend de bouillon laten opnemen. Steeds bouillon toevoegen en als laatste het porcini vocht toevoegen.

Als het bijna klaar is de boter en parmezaan er door roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveren met brood.

Als tip: roer samen met de boter en parmezaan er wat truffelcreme/olie door.

Recept 7 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Thaise Nasi
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ook ik maak regelmatig risotto met porcini.
Wat ik wel mis in dit recept is wat witte wijn voordat je de bouillon toevoegd.
Het lekkerste is verse porcini in Italie wel te vinden.
Ciao....

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit maak ik zelf regelmatig, wat mij betreft de belangrijkste punten waar je op moet letten: de rijst moet echt gaar zijn, gebruik verse fijn geraspte parmezaan en natuurlijk genoeg porcini die lang genoeg geweld is.

En als je hebt, iets van truffel erbij, dat is zoooo lekker!