RECEPT THAISE NASI

Heerlijk recept, je waant je weer in Thailand

Rijst gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 kopje rijst, gekookt en goed afgekoeld (liefst van de avond ervoor)
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 halve ui, fijngesneden
  • 1 halve tomaat, in reepjes
  • 1 thaise chili (of meer naar smaak), in ringetjes
  • 1 lenteui
  • 2 eieren
  • ca. 150 gram vlees in blokjes (maakt niet zoveel uit wat)
  • paar takjes koriander, grof gehakt
  • 1 tl vissaus (nam pla)
  • 2 tl soyasaus met paddestoelen
  • 1 limoen
  • snufje peper

Bereiding

Wok verwarmen zonder olie, tot gloeiend heet.

Olie in wok en vlees erbij, goed bakken. Uit pan nemen en dan ei klutsen in pan tot gaar, ook uit pan nemen.

Nog wat olie in de pan en dan soja en vissaus erbij met knoflook en ui. Dan de rijst erbij en goed opbakken met de tomaat en chili.

Vlees erbij en het ei en goed omscheppen.

Van het vuur af de koriander er doorscheppen en wat limoensap erdoor.

Serveer gloeiend heet.

Recept 18 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Risotto met Porcini
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk!

Ik zou zeggen probeer het maar eens!
Ik heb het wel met een beetje moeite moeten koken,maar het is me wel gelukt!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je geen trassie hebt, kan je ook gemalen gedroogde garnaaltjes gebruiken.
Gedroogde garnaaltjes maal ik met een oude electrice koffiebonenmaler.
Zo heb je wel de smaak, maar de kinderen zien de garnalan niet.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijke nasi. Een beetje oestersaus erdoor is ook lekker.