RECEPT RISOTTO MET PADDESTOELEN EN COURGETTE

Recept voor een heerlijke risotto met paddestoelen

Rijst gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 250 gr paddestoelen (cantharellen, shii-take, oesterzwammen)
  • 2 eetl citroensap
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 75 gr boter
  • 200 gr risottorijst
  • 0,75 l kippenbouillon (blokjes)
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt)
  • 3 eetl koffieroom
  • peper, zout

Bereiding

Maak de paddestoelen schoon (niet wassen, zonodig schoonborstelen), snijd ze in stukjes en bedruppel ze met citroensap. Was de courgette, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes. Pel en snipper de ui.
Neem een ruime kookpan en bak daarin de paddestoelen in de helft van de boter. Voeg zout en peper toe, schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Doe de courgetteplakjes en de ui in de pan en bak ze glazig. Voeg de rijst toe. Bak een paar minuten en kook ondertussen het water en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg een flinke scheut hete bouillon toe aan het rijstmengsel en roer goed door. Zonder deksel op middelhoog vuur koken tot het mengsel wat droger wordt en dan weer een scheut bouillon toevoegen en doorroeren. Dit herhalen tot de bouillon op is. In totaal moet de rijst ongeveer 20 minuten koken.
Roer daarna de rest van de boter, de paddestoelen, de parmezaanse kaas en de room erdoor en dien op.
Lekker met een salade (voor een vegetarisch maal) of met lamskoteletjes.

Uit de receptenverzameling van Astrid Veldman
Wen Ruwhof

Recept 36 keer bezocht en 134 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie echt een super lekker recept

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Superlekker! Ik had wel nog 2 teentjes knoflook mee gefruit en er gegrillde paprika door gedaan. Gaan we vaker maken!!!!