RECEPT QUORNFILET IN SAUS, VEGETARISCH
Een gerecht uit Sevilla.
Vegetarische gerecht uit Spanje voor 2 personen
Ingredienten
- QUORNFILET IN SAUS voor 2 personen vegetarisch
- 2 quornfilet of vegetarische schnitzels
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram roomboter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 125 gram kastanje champignons
- 1 pakje vegetarische ham in blokjes
- 2 mooie rijpe tomaten
- 1½ dl groentebouillon of water met groentebouillontablet
- 100 gram groene ontpitte olijven
- 1 eetlepel gemalen amandelen
- beetje suiker
- ¼ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel verse basilicum of 1 theelepel gedroogde
Bereiding
Verhit de olie in de pan en bak de quorn of schnitzels bruin en knapperig. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Doe de boter in de pan en bak de gesnipperde ui en de geperste knoflook goudbruin. Snijd de paprika in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd ze daarna in stukjes. Borstel de champignons en snijd in plakjes. Snijd de olijven in dunne ringetjes. Voeg champignons, paprika en olijven toe. Snijd de tomaten in stukken en voeg die samen met de ham toe. Doe er de suiker en cayennepeper bij. Blus af met de groentebouillon of water met tablet. Laat 5 min. zachtjes pruttelen. Dan gaan de gemalen amandelen en fijngehakte basilicum er door. Leg de quorn of schnitzels in de saus en laat even doorwarmen.
Serveer hier rijst en een frisse komkommersalade bij.