RECEPT PINDASOEP

Soep gerecht uit Antillen+Caraibben voor 6 personen

Ingredienten

  • 1 pakje Juliennesoep
  • 1 prei, in ringen
  • 1 pot pindakaas (350 g)
  • 2 theelepel sambal
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 100 g gebraden kipfilet (vleeswaar)(in reepjes)
  • 125 g taugé

Bereiding

Bereid de juliennesoep volgens de algemene bereidingswijze op het pakje. Voeg, zodra de soep kookt, de pindakaas toe en los deze al roerende in de soep op. Roer de sambal en ketjap erdoor en voeg de prei toe. Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 10 minuten. Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de kipfilet en taugé door de soep en warm de soep nog even goed door.

Recept 14 keer bezocht en 44 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hi, Ik ben ook een surinaamse en ik heb ook nog nooit pindasoep met tauge gegeten. Maar wat ik nergens terug kan vinden en ook uiters belangrijk is, is de Tom Tom (balletjes van groene banaan). Die mag zeker niet ontbreken!! Zonder Tom Tom is de pindasoep echt niet compleet!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie
Ik ben het eens met Cor.
Dit is zeker geen surinaamse pindasoep.
Ik houd me ook liever aan de oorspronkelijke recepten.
Het takje selderij is een must.
Ook de lontai (pimentkorrel) mag niet ontbreken.

Groetjes

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie er gaat wel tauge in !! als laatst in een kommtej met selderij... ik ben ook Surinamse en ik vond deze variatie ook lekker.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie voila ne sope da eerstta lekker naar schijnt :d uit van carraiben

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie ik was op zoek naar een recept voor tapenade en zag jouw pindasoeprecept staan. ik ben zo vrij te concluderen dat dit een nederlands pindasoepje is? ik ben creools-surinaamse en ik heb nog nooit gehoord dat er ketjap en tauge in de soep gedaan worden; wel in saotosoep (javaans-surinaams). ik heb het eigenlijk niet zo op fusion koken en ga het liefst voor de ouderwetse recepten. je kunt wel pindakaas gebruiken, maar dan moet je dat eerst romig roeren in een bord of schaaltje om klonteren te voorkomen. de kipfile gooi je er ook niet zo in, maar bak je eerst lekker op met kruiden (op zijn minst peper en zout). tien minuten vind ik trouwens wel wat kort voor een lekker smeuiig soepje. het is nog lekkerder als je er een peperkorreltje, stukjes pekelvlees (zout) en een takje (fijngesneden) selderij in doet. hopelijk is het nu niet te surinaams geworden. ik heb het een beetje aangepast.
veel succes met kokkerrrrellen en smullen maar.