RECEPT EGG DROP SOEP

Recept voor de beroemde egg drop soep, deze chinese soup ziet er best raar uit met die rare vlokken in de wat dikke substantie. Maar het belangrijkst is natuurlijk lekker.....

Soep gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 eieren
  • 4-6 peultjes
  • 1 groene paprika, gehakt
  • 1-4 tl gember (naar smaak)
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1/2 ui, in kwart ringetjes
  • 1 kopje van je favoriete noodels
  • 1,2 l kippebouillon
  • wat kipfilet eventueel gemarineerd in teriyaki en daarna gegrilld
  • 1-2 tl bloem (om te verdikken)
  • 1/2 kopje gebakken champignons of shi-takes

Bereiding

Verhit de bouillon, voeg knoflook, gember, peterselie en noodels toe. Aan de kook brengen, daarna lager zetten zodat het tegen de kook aan blijft. Met een pollepel in de bouillon roeren tot een spiraal ontstaat, vlug de eieren (natuurlijk gebroken) toevoegen en stoppen met roeren. De eieren zullen gaar worden en er ontstaan ei draden, voeg de gesneden groenten en kipfilet toe, zorg dat de groenten knapperig blijven.Wat van de bloem toevoegen zodat de soep wat bind.

Dit is een zeer rijke soep, die goed vult. Serveren met loempiaatjes.

Recept 13 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik at dit vaak bij een chinees restautrant in Amerika en het was altijd heerlijk! Dus ik ben blij dat ik het recept nu heb.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lekker.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker!!
Zal ik zeker nog een keer aan mijn gasten serveren.