RECEPT PENNE RIGATE MET CHILIGARNALEN

Penne Rigate pasta met pikante chili garnalen

Pasta gerecht uit Belgie voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 16 scampi’s
  • 200 gr penne rigate
  • 400 gr tomaten uit blik
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 ml witte porto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 eetlepels volle room
  • Majoraan
  • Zout en peper
  • Selderijzout

Bereiding

Zet een ketel met ruim water op en kook de penne rigate al dente. Neem een grote braadpan of koekenpan en verhit de olijfolie. Frituur de fijngesnipperde ui en knoflook er enkele minuten op middelmatig vuur aan en dan de scampi toe die van hun schaal zijn ontdaan. Bak het geheel op hoog vuur enkele minuten aan totdat de garnalen rozig worden van kleur. Blus met de witte porto en laat enkele minuten de alcohol verdampen. Kruid met de chilipoeder, majoraan, zout en peper en de selderijzout en voeg de tomaten in blik toe en laat het geheel op hoog vuur een tiental minuten pruttelen. Voeg de room toe en roer alles goed om. De penne rigate bij de saus voegen en alles goed omroeren zodat de penne pasta gecoateerd is met de saus. Direct opdienen.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Pasta met zalm en mascarpone
Katriens Pasta
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!