RECEPT KATRIENS PASTA

Recept toegestuurd door Katrien Verhofstadt

Pasta gerecht uit Belgie voor 6 personen

Ingredienten

  • 1l room
  • 1kg gehakt
  • 20 eetlepels ketchup
  • 2 paprika's (1 rode & 1 groene)
  • ca. 300g champignons
  • een grote ajuin
  • een teentje look
  • peper & zout
  • kerrie & cayennepeper
  • gruyèrekaas
  • 750g spaghetti (ik gebruik altijd Cappellini van Soubry, omdat die snel gaar is en heel fijn, wat ik lekker vind).

Bereiding

Bak het gehakt aan (kan ook in balletjes natuurlijk).

Snij alle groenten in kleine stukje en stoof gaar. Voeg bij het aangebakken gehakt.

Giet ca. 20 eetlepels ketchup in een lauwe pan. Meng flink wat kerrie & cayennepeper (hoe meer, hoe pittiger de saus; dat hangt dus een beetje af van je eigen voorkeur). Breng op smaak met peper en zout. Alles goed mengen.

Voeg langzaam de room toe bij de ketchup en goed roeren. Kap het gehakt, groentenmengeling en (rozige) saus bij elkaar en warm rustig op (room mag niet koken!) ondertussen heb je de Cappellini gekookt (4 min.).

Dien op en werk af, naar individuele smaak, met gruyèrekaas. Smakelijk!

Voilà, dit is het. Het duurt net iets langer dan gewone bolognaise-saus maken en het is héél lekker. Ik heb het ook al eens geprobeert met gebakken stukjes kip, i.p.v. gehakt. Veel succes ermee! Laat je iets weten als je het hebt geprobeerd?

Recept 6 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie beetje omslachtig...
Een goede bolognaise blijft nog altijd de moeite om er 4 uur in te steken ipv van deze fastfood variant...

4 uur is misschien dan wel lang,maar dan maak je extra veel om in te vriezen...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie makkelijk te maken...snel klaar en erg lekker. Jammer dat je niet precies zegt hoeveel kerrie en cayennepeper een normale dosis is....
maar heel lekker gerecht!