RECEPT KATRIENS PASTA
Recept toegestuurd door Katrien Verhofstadt
Pasta gerecht uit Belgie voor 6 personen
Ingredienten
- 1l room
- 1kg gehakt
- 20 eetlepels ketchup
- 2 paprika's (1 rode & 1 groene)
- ca. 300g champignons
- een grote ajuin
- een teentje look
- peper & zout
- kerrie & cayennepeper
- gruyèrekaas
- 750g spaghetti (ik gebruik altijd Cappellini van Soubry, omdat die snel gaar is en heel fijn, wat ik lekker vind).
Bereiding
Snij alle groenten in kleine stukje en stoof gaar. Voeg bij het aangebakken gehakt.
Giet ca. 20 eetlepels ketchup in een lauwe pan. Meng flink wat kerrie & cayennepeper (hoe meer, hoe pittiger de saus; dat hangt dus een beetje af van je eigen voorkeur). Breng op smaak met peper en zout. Alles goed mengen.
Voeg langzaam de room toe bij de ketchup en goed roeren. Kap het gehakt, groentenmengeling en (rozige) saus bij elkaar en warm rustig op (room mag niet koken!) ondertussen heb je de Cappellini gekookt (4 min.).
Dien op en werk af, naar individuele smaak, met gruyèrekaas. Smakelijk!
Voilà, dit is het. Het duurt net iets langer dan gewone bolognaise-saus maken en het is héél lekker. Ik heb het ook al eens geprobeert met gebakken stukjes kip, i.p.v. gehakt. Veel succes ermee! Laat je iets weten als je het hebt geprobeerd?