RECEPT PAPRIKA EN WALNOTENDIP

Een pittige en gezonde dip

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 rode puntpaprika's (of een pot geroosterde paprika's, uitgelekt)
  • 1-2 el water
  • 200 gram gedopte walnoten
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • broodkruim van 3 sneetjes volkorenbrood zonder korst
  • 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadlijsten en grofgehakt
  • 75 ml olijfolie extra vergine
  • 2 tl komijn
  • 1/2 tl gemalen rode peper of cayennepeper
  • sap van halve citroen
  • zout

Bereiding

Leg de paprika's in een op 250 graden voorverwarmde oven en laat ze zwartblakeren. Leg ze 15 minuten afgedekt weg en verwijder de schil, steeltjes en zaadlijsten en hak ze grof (of gebruik de paprika's uit een pot).
Rooster de broodkruimels in een droge koekenpan op halfhoog vuur ca. anderhalve minuut.
Doe alle ingrediënten in een blender en maal tot er een fijne, egale pasta is ontstaan. Zet deze een nacht in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Serveer met in driehoekjes gesneden pitabrood, stokbrood of toast.

Recept 7 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Waarschijnlijk moet je er van houden. Idee van een gezonde dip is prima, maar het werd meer een pesto. We vonden de walnootsmaak overheersen, misschien een kwestie van smaak?