RECEPT OVENSCHOTEL MET ZUURKOOL, VEGETARISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Zwitserland voor 4 personen

Ingredienten

  • OVENSCHOTEL MET ZUURKOOL uit Basis Kookboek Moeder Aarde vegetarisch en vedisch
  • 125 gram gerstekorrels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel koriander
  • wat zeezout
  • 100 gram oude geraspte kaas of Emmentaler
  • 250 gram zuurkool
  • 100 gram ananas in stukjes
  • paneermeel
  • 20 gram boter
  • 6 dl water

Bereiding

Week de gerstekorrels een nacht in ruim water. Afgieten en met 6 dl schoon water opzetten waar je de koriander, gewassen rozijnen en wat zout aan toe hebt gevoegd. Kook de gerst in een uur gaar. Haal de deksel van de pan en laat uitwasemen zodat de gerst alle vocht opneemt en je een droge korrel overhoudt.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beboter een ovenschaal en doe hier de helft van de gare gerst in.
Vermeng de helft van de geraspte kaas met de zuurkool en de ananas en leg dit mengsel op de gerst in de schotel.
Dek de zuurkool af met de resterende gerst.
Strooi de rest van de kaas er over en wat paneermeel. Leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak het geheel een min of 20-25.

Recept 0 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Bij gebrek aan gerst heb ik aardappelpuree gebruikt. Lekker recept!! Volgende keer probeer ik het met gerst.