RECEPT AARDAPPELSLA VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een eerlijke aardappelsalade eens niet met mayonaise maar juist lichter door de dressing van olie, azijn en kruiden.

Vegetarische gerecht uit Zwitserland voor 4 personen

Ingredienten

  • AARDAPPELSLA
  • 1 kg aardappelen
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 1 eetlepel verse kervel
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 bosuitjes [weglaten uit vedisch recept]
  • 2 eetlepels kappertjes
  • ½ komkommer
  • zout
  • verse peper

Bereiding

pan
schaal

Kook de aardappelen met een bodempje water en wat zout. Laat zeafkoelen.
Maak een dressing van olie, azijn, kruiden, kappertjes, peper en zout.
Was de komkommer en snijd die in plakken die je nogmaals in vieren snijd.
Was de tomaten en paprika. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Snijd in dunne reepjes. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd ook in dunne reepjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de gekookte aardappelen in dunne plakjes.
Doe alle ingrediënten in een schaal, giet de dressing er over en meng het geheel voorzichtig door elkaar zodat de aardappelen niet breken.

Deze salade is heerlijk op een warme dag en laat zich goed meenemen op een picknick.
Serveer met stokbrood.

Recept 13 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!