RECEPT NASI GORENG VAN NAM KEE

Recept voor nasi van het beroemde chinese restaurant in Amsterdam, Nam Kee.

Rijst gerecht uit China voor 2 personen

Ingredienten

  • 200 gr. grote garnalen, in stukjes
  • 100 gr. cha siuw, klein gesneden
  • 50 gr. doperwten
  • 1 ei, geklopt
  • 2 el olie
  • 1 kopje rijst, gekookt en afgekoeld
  • zout
  • wat druppels sesamolie
  • 1-2 el sojasaus

Bereiding

Blancheer garnalen, cha siuw en doperwten ca. 2 minuten.

Verhit de wok en roerbak het ei tot bijna goed, voeg dan meteen de rijst toe en roer de rijst los, voeg dan de garnalen, cha siuw en erwtjes toe en bak op. Breng op smaak met zout, sesamolie en sojasaus, dan nog 2 minuten opbakken en meteen serveren.

Recept 10 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Nasi met geroosterd varkensvlees en groenten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker!
Had geen cha chiew en garnalen maar wel eend.
Heerlijk

Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie Smaakt nergens naar....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie even serieus...

ten eerste is het niet het recept van "de beroemdste" restaurant van amsterdam

ten tweede heet het recept "Yong Chow Chau Fan" of nasi goreng "Yong Chow", dat pas echt beroemd werd toen de Kantonese keuken het overgenomen had

en als laatst moet je nooit je sesamolie samen met je gerecht bakken. je moet het pas gebruiken bij het opdienen van je gerecht

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb het recept vandaag gemaakt maar omdat ik niet zo snel aan Tja sieuw kon komen heb ik met losse ingredienten het toch aardig weten te benaderen. goede chinese kookboeken doen wonderen;)
mijn gasten en wij zelf vonden het erg lekker.
tis zeker een aanrader, prima recept

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het nog niet geprobeerd omdat ik niet weet wat cha siuw is.
Kan iemand mij dat zeggen?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Cha sieuw is geroosterd varkensvlees, gemarineerd in een chinese marinade, meestal op basis van sojasaus, honing, gember en vijfkruidenpoeder. Dit maakt het vlees ook zo zoetig.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat is cha siuw?