RECEPT NASI MET GEROOSTERD VARKENSVLEES EN GROENTEN
Rijst gerecht uit China voor 4 personen
Ingredienten
- Voor het vlees:
- een stuk varkensfilet van 500 gram
- 3 el hoisinsaus
- 2 el sojasaus
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 1 el tomatenpuree of ketchup
- halve tl vijfkruidenmix
- Voor de dressing:
- 6 el sojasaus
- 2 el kippenbouillon
- halve tl zout
- sambal naar smaak
- Verder:
- 1 pak rijst, gekookt en afgekoeld
- 3 el slaolie
- 1 el gehakte verse gember
- 3 el Chinese rijstwijn
- 2 grote preien
- 250 gram peultjes
- 1 rode paprika
Bereiding
Roer de ingrediënten voor de vleesmarinade door elkaar en marineer daarin het vlees minimaal een half uur.
Rooster het vlees op een bakplaat in de oven ca. 30 minuten. Zet desnoods op het laatst de grill even aan voor een mooi korstje. Laat afkoelen en snijd in plakken en vervolgens in stukjes.
Snijd de preien in dunne ringen, de peultjes in stukjes van 1 cm en de paprika in blokjes.
Roer in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verhit de olie in, bij voorkeur, een wok en roerbak op hoog vuur de prei en de gember. Voeg na een minuut de peultjes, de paprika en de rijstwijn toe en roerbak dit 2 minuten. Doe dan de blokjes vlees erbij en roerbak nog een minuut. Doe de rijst erbij en bak het geheel ca. 3 minuten. Voeg de dressing toe, roer nog even om en serveer.