RECEPT MIE MET GROENTEN

Zoals gevraagd hier een receptje voor de vega liefhebbers onder ons, alhoewel je aan dit gerecht ook fijngesneden ham, reepjes kipfilet of grote garnalen(gamba's) kunt toevoegen

Noedel gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 komkommer
  • 1 grote witte ui
  • 1 winterpeen
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 ons tauge
  • 1 pak witte eiermie
  • 2 groente-, of kippenbouillon blokjes
  • 1 fles oestersaus
  • sambal,knoflookpulp,peper en zout
  • wokolie of goed olijfolie

Bereiding

was de komkommer en snijd hem over de lengte door.
verwijder de zaadlijsten en snijd de halve komkommer schuin af in dikke plakken
pel de ui snijdt de ui in tweeen en bijde helften nogmaals doormidden
schil de winterpeen, snijdt hem over de lengte door, en leg de helft met de platte kant naar beneden voor je en snijd hen dan schuin in plakken ook weer niet te dun
neem de paksoi en snijdt ook deze om het snijden iets makkelijker te maken over de lente doormidden en snijdt de paksoi in grove stukken en was deze
snijd de prei ook weer over de lengte door en snijd in schuin in grove stukken en was de prei
breng water aan de kook en verdeel de eiermie in een diepe schaal, giet hierop het kokende water en voeg de boulionblokjes toe welke in het water oplossen en zet het geheel opzij
neem nu de wok doe hier een goede hoeveelheid olie in en plaats deze op een hoge vlam
neem de wortel en doe deze in de pan en roer het geheel door voeg na ong een minuut of twee als de wortel begint te garen de ui toe en roerbak deze mee
voeg de paksoi toe gevolgd door de prei en roerbak het geheel nog even door
voeg als laaste de komkommer en tauge toe
breng het geheel op smaak met twee theelepels sambal, een eetlepel knoflookpulp en een goede hoeveelheid oestersaus
roer het geheel door en voeg een beetje van het vocht toe, de boulion, van de eiermie
zet het vuur zacht laat de mie uitlekken en verdeel deze op de borden schep hier het groentemengsel op en smakkelijk eten
lekker trouwens om te drinken aanmaaklimonade evt voor de echte durfal rozen limonade of een lekker rosseetje
en zoals al eerder vermeld kan je voor het degene die niet vegetarisch wil kippenreepjes gebakken, of hamreepjes toevoegen maar zelf vindt ik er gebakken grote garnalen bij erg lekker
in dit gerecht is vooral de combinatie vlees vis erg verassend en is het toch een goed voedende maaltijd die toch licht verteerbaar is
in ieder geval smakelijk eten

Recept 15 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Vanavond bereid, was een groot succes. Deed er zelf hamreepjes bij. Het eindresultaat was voortreffelijk. Goed recept!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker, en heel simpel en snel gerecht!
Zelf doe ik er graag nog een pepertje in of wat extra pittige sambal.