RECEPT MELKTERT (KORSTLOZE)

Zoete gerecht uit Zuid Afrika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 25ml (2el) gesmolten boter
  • 3 eieren, wit en geel gescheiden
  • 125ml ( ½ k) suiker
  • 250ml (1k) bloem
  • 5ml (1tl) bakpoeder
  • 1ml ( ¼ tl) zout
  • 5ml (1tl) vanille aroma
  • 750ml (3k) melk
  • kaneel en suiker voor garneren

Bereiding

Klop de boter, eigeel en suiker goed samen.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg bij boter/eimengsel
Roer de melk en vanille aroma bij en meng goed.
Vouw de stijfgeklopte eiwitten in het mengsel en gooi in diepe taartvorm.
Strooi mengsel van kaneel met suiker eroverheen. Bak onmiddellijk 40 minuten of totdat gestold is in een matige oven. 190°C. Warm of koud serveren.

Recept 0 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Melktert
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik lust geen melk maar die taart is erg lekker.