RECEPT MELKTERT

Traditionele taart. Erg geliefd

Zoete gerecht uit Zuid Afrika voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • Taartbodem:
  • 250 ml (1k) bloem
  • 12,5 ml (1el) poedersuiker
  • 125 gr (1/4pond) boter
  • beetje zout
  • Vulling:
  • 500ml (2k) melk
  • 1 stuk pijpkaneel of geraspt geel schil van 1 sinaasappel
  • 62ml (1/4k) suiker
  • 37ml (3el) bloem
  • 12,5 ml (1el) maïsmeel
  • 1ml (1/4 tl) zout
  • 25 ml (2el) boter
  • 3 eieren
  • Garnering
  • suiker
  • kaneel

Bereiding

Bodem:
Meng bloem en suiker
Rasp de koude boter en wrijf erin tot kruimelig.
Druk mengsel op ingevette taartvorm op bodem en zijkanten vast.

Vulling:
Kook de melk met de pijpkaneel erin.
Meng de suiker, bloem, maïsmeel en zout.
Voeg warm melk geleidelijk bij droge ingr. en blijf onophoudelijk roeren met een houtenlepel.
Laat mengsel langzaam koken en roer ongeveer 5 minuten constant tot dik en gaar. Verwijder van hittebron en voeg boter erbij. Laat even afkoelen.
Klop eieren goed en roer dan bij warme mengsel. (moet gladde substantie zijn, geen klonten)
Schep mengsel in de taartvorm.
Bak 20 minuten in voorverwarmde oven bij 220°C (425°F) en verminder de hitte na de eerste 10 minuten.
Laat even afkoelen en strooi kaneelsuiker erover.
Serveer warm als toetje en koud als taart bij de koffie of thee.

Recept 12 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Melktert (korstloze)
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Mijn vriend komt uit Zuid-Afrika, zijn moeder maakt vaak Melktert maar dit recept klopt niet helemaal. De hele taart moet niet in de oven, alleen de bodem, het vulsel moet er pas later op en moet stijven in de koelkast.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heerlijke romige taart, wel machtig, dus kleine stukken snijden. Succes verzekerd.