RECEPT LINZENSTOOFPOT MET SPINAZIE EN FETA

Vegetarische gerecht uit Israel voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 dl groentenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram feta
  • 2 el fijngehakte verse munt
  • 1 tl cayennepeper
  • 3 middelgrote aardappels
  • zout en peper

Bereiding

Verhit 2 el olie in een zware braadpan en fruit hierin de fijngehakte ui en knoflook glazig maar niet bruin. Voeg vervolgens de (warme) groentenbouillon en de gewassen linzen toe. Laat op laag vuur met het deksel op een kier ca. 20 minuten koken of totdat de linzen zacht maar nog niet papperig zijn. Het vocht moet dan vrijwel verdampt zijn. Zo niet, giet wat vocht af.
Was ondertussen de spinazie en verwijder eventueel groffe steeltjes.
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Snijd de aardappels in heel kleine blokjes en bak deze goudbruin in de resterende 2 el olie. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Doe nu de goed uitgelekte spinazie, de munt, de citroenschil, het citroensap en de cayennepeper bij de linzen en laat nog ca. 3 minuten koken totdat de spinazie geslonken is. Maak op smaak af met zout en peper. Verdeel de stoofpot over vier borden en verdeel over iedere portie de verbrokkelde feta en de aardappelblokjes. Serveren met pitabrood en eventueel wat plakjes citroen.

Recept 10 keer bezocht en 40 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk gerecht, de munt is heel speciaal, het is om je vingers erbij op te eten.
Aanbevolen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Had lekker geweest kunnen zijn. Maar het was zo zout als zeewater. Tip: pas op met het toevoegen van bouillonblokje. Half bouillonblokje is misschien ook al genoeg.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie We hebben er echt van genoten!! Heerlijke ingredienten met name de smaak van de limoenschil (had geen citroen in huis) en heb groene linzen ipv rode gebruikt , maakt voor de smaak niet zo veel uit (denk ik) lieve groet

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lekker, maar voor heel af en toe! we hebben er wel van genoten, leuk om eens uit te proberen

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie erg lekker, subtiel zuur/bittertje van de citroen idd, ik gebruikte trouwens gele linzen, ging prima

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept. Een heerlijk aroma door toevoeging van de munt en citroenschil. Heel bijzonder.