RECEPT KOMKOMMERSAUS

Recept voor komkommersaus, oftewel tzatziki.

Slanke gerecht uit Griekenland , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • kwart komkommer
  • 1 bekertje bulgaarse yoghurt (125 ml)
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Bereiding

Komkommer wassen. Boven zeef fijnraspen. Goed uitdrukken en in een kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bulgaarse yoghurt erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper

Recept 13 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Yoghurtsaus
Kwarksaus
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vanwege de griekse afkomst van mijn echtgenoot
weet ik hoe je dit het beste kan maken.
Deze "tzatziki" zoals het in Griekenland heet kun je het best maken met turkse yoghurt of je kunt b.v.
gewone of biogarde yoghurt laten uitlekken in een doek. Als je een zeef in een pan zet met een katoenen theedoek erin kun je daarin een halve liter yoghurt laten uitlekken tot je een stevige subtantie krijgt. Bijvoorbeeld een halve dag of zo.
geraspte komkommer ongeveer een halve zonder schil beetje zout en een tikkie olijfolie. Verse dille is de finishing touch en lekker veel ,ongeveer twee theelepeltjes gepreste knoflook natuurlijk. Wij gebruiken het bij gegrild vlees of bij aardappetjes
of bij shoarmavlees met bruine shoarmabroodjes

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lekker fris, aanrader bij pittig eten.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Nog lekkerder als je er geschaafde appel doordoet en anijspoeder!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Hoi, nog lekkerder als je een beetje munt (kan gedroogd en ook vers maar dan wel heel fijn snijden !) en een heel klein scheutje olijfolie erdoorheen roert ! eetse !