RECEPT KOMKOMMER ROOMSOEP

Soep gerecht uit Belgie voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 komkommers
  • 2 grote uien
  • 3 takken wit van prei
  • 2.5 liter kippenbouillon
  • Zout en peper
  • Selderijzout
  • 50 ml room
  • Margarine
  • Verse peterselie

Bereiding

Schil de komkommers en maak komkommer pareltjes met behulp van een Parisiennelepeltje. Ongeveer 10 bolletjes komkommer per persoon. Hak het overblijvend komkommer vlees in stukjes, de uien in schijfjes en het wit van prei in dunne schijfjes. Verhit de margarine en bak de komkommer stukjes, ui en wit van prei gedurende 10 minuten aan op laag vuur en blus dan met de kippenbouillon. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat gedurende 20 minuten lichtjes pruttelen en mix de soep door. Breng de soep tot aan het kookpunt en voeg de zout en peper en de selderijzout toe, alsook de room. Roer goed om en laat de soep even zachtjes doorkoken en zet het vuur dan uit.


Opdienen:

Schik de komkommer pareltjes in diepe grote borden en giet de hete soep erover. Werk af met fijngehakte peterselie en dien direct op.

Recept 15 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Slasoep
Veldslasoep met room en gebakken garnalen
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!